BIF 2020

Svi su dobrodošli na 8. Beogradski Irski Festival. Na početku decenije i u vremenima punim izazova, pripremili smo bogat program u kome ćete uživati ovog proleća. Srećni smo što imamo priliku da, u gradu poznatom po žurkama, ovogodišnji festival otvorimo prvim beogradskim nastupom jednog od omiljenih irskih rok sastava, Hothouse Flowers.

Beogradski Irski Festival će ove godine ugostiti i počasnog gosta, irskog režisera čiji su filmovi imali ukupno 16 nominovacija za nagradu Oskar, Džima Šeridana. On će otvoriti Irsku nedelju filma u Kinoteci, tokom koje će biti prikazani neki od najnovijih dokumentarnih i igranih filmova, uključujući i pet njegovih najpoznatijih ostvarenja.

Priče iz kafane će ove godine trajati duže i tokom čak tri večeri ispunjene ‘živom’ muzikom, imaćemo neku vrstu muzičke fuzije i nadsviravanja između tradicionalnih irskih muzičara iz Veksforda i lokalnog dorćolskog sastava, a sve to u autentičnom ambijentu kafane.  

Program unutar programa (zapravo je to zagonetka, umotana u misteriju, unutar enigme; ali možda postoji ključ) odvijaće se tokom cele nedelje u UK Stari Grad, i obrađivaće različite aspekte života i dela Semjuela Beketa, uključujući teatar, film, fotografiju (iz manje poznatog perioda dok je boravio u Višijevskoj Francuskoj), kao i film i razgovor sa Džonom Minihanom, fotografom koji je ovekovečio legendarnog pisca.

Irski ulični umetnik Džejms Erli konačno dolazi da završi  mural velikih razmera u centru grada koji je započet prošle godine. Još je mnogo toga što ćete moći da otkrijete i iskusite tokom ove irsko-srpske manifestacije kojom slavimo evropsku kulturu.

Kao i uvek, zahvaljujemo se našim partnerima na podršci koja svake godine čini ovaj festival mogućim, kao i našem posvećenom timu, sastavljenom od neustrašivih žena i muškaraca, čijim se zalaganjem ostvaruje san o irskoj nedelji, iz godine u godinu, još od 2013. 

Srećan Dan Svetog Patrika!
Jaš Kaminski
Direktor Festivala


Poslušajte:
Jaš Kaminski, direktor Beogradskog irskog festivala, intervju za RTE, emisija  "From the Business", voditelj Richard Curran,  22. februar 2020  

PODELITE NA:

AKTUELNOSTI

OTKAZAN BIF 2020

Budući da se nažalost nalazimo usred sve veće opasnosti po javno zdravlje (pandemija virusa Covid 19) u Evropi a sada i u Srbiji, Vlada je najavila niz zdravstvenih i drugih mera kao što su zatvaranje pojedinih graničnih prelaza, zabrana okupljanja više od 100 ljudi u zatvorenom prostoru te najava sve većeg  broja mera opreza. Gotovo preko noći, naši partneri počinju da zatvaraju svoje prostorije, a smanjuje se i opšte interesovanje za događaje poput naših, tako da smo morali da donesemo tešku odluku da otkažemo ovogodišnji 8. Beogradski Irski festival.

OTKAZAN KONCERT HOTHOUSE FLOWERS

Zbog zabrane javnih skupova u zatvorenim prostorijama i dodatnih mera opreza usled širenja korona virusa COVID-19 koje je proglasila Vlada Republike Srbije, otkazuje se koncert irskog benda HOTHOUSE FLOWERS zakazan za petak 13. Mart 2020 u Bitefartcafeu.

Uskoro ćemo vam dati detaljnije informacije vezane za povraćaj novca kupljenih ulaznica.

HOTHOUSE FLOWERS PROMO AKCIJA ZA DAN ŽENA

Organizator koncerta je odlučio da povodom predstojećeg Dana žena omogući svim kavaljerima da povedu svoju bolju polovinu na koncert – od danas do ponedeljka 9.marta na svim prodajnim mestima Ticket Visona i online www.tickets.rs moći će da se kupi ’’ulaznica za dvoje’’ po posebnoj promotivnoj ceni od 2.000,00 RSD.

BIF FAN PASS

BIF FAN PASS
Dostupne od danas za samo 2500 RSD (€22) na Tickets.rs
Vidite sve !!
Od 13 do 22 Marta - koncerti, Filmovi, Pozorište, razgovori i otvaranje.

The European Union is Serbia’s n°1 supporter: main political and economic partner, largest trade actor, first investor and biggest donor.
This is also true for creative industries, which are essential for our economy and society. In Serbia, they have the potential to boost competitiveness, productivity, employment and sustainable economic growth, enabling Serbian entrepreneurs to participate in a growing global economy.

read more...

For this we have to thank the festival’s director, Mr. Jas Kaminski, and his team, whose vision, commitment and energy have driven Belgrade Irish Festival to continued success year after year. Jas’s remarkable curation of Belgrade Irish Festival has not only raised the profile of Ireland in Serbia but has carefully balanced this with providing a platform for contemporary Irish artists to be recognised and celebrated internationally.

read more...

MAPA DESAVANJA